Isabellestipendiet 2015

sok_isabellestipendiet2015

Isabellestipendiet 2015! Yay! Nu är det dags att nominera en hantverkare i byggsektorn som är kvinna. Eller söka själv. Det är femte året som jag kör detta stipendie. Oerhört kul! Priset delar jag ut tillsammans med Rättviseförmedlingen och allt överskott går också till dem.Vilket är ett stort win win för alla eftersom de hjälper alla slags människor till en bättre och mer jämställd värld!
Sök eller nominera på den här länken senast den 7 september 2015.
Läs mer om stipendiet på isabellestipendiet.se
Stipendiet är på 20 000 kronor och öppet för alla kvinnor som jobbar inom bygg. Priset finansieras av näringslivet – i år av Beckers, Byggmax, Hem, Villa & Bostadsrätt, Hus & Hem samt Svensk Byggtjänst.
emmelie555_2
Förra året vann snickaren Emmelie Renlund som även är den första kvinnan att bli invald i Byggnads styrelse! Hon är ensam kvinna bland 120 män på bygge i Umeå. Läs vad hon tycker om branschen i denna debattartikel.
jury15_alla
I år har vi också förstärkt juryn med bland annat grymma Elsa Billgren som säger så här om priset:– Jag är så glad över att få vara med och utse årets Isabellestipendiat, för i min bransch är det viktigt att visa på olika typer av kompetens och styrka. Det behövs fler förebilder att hänga upp sina drömmar på.
Hela Årets jury:Anders Öfvergård (Arga snickaren) Björn Christiernsson (Äntligen hemma)
Elsa Billgren (stylist, programledare och inredare) Isabelle McAllister Designer och instiftare av stipendiet. Johnnie Krigström (Roomservice) Seher Yilmaz (ordförande Rättviseförmedlingen) Tatjana Joksímovic (arkitekt, delad ordförande i Kvinnors Byggforum) sponosorer15_2 // For the fifth year I’m doing a scholarship for handywomen and now it’s time to search for the candidates! xxx Isabelle