Warning: Use of undefined constant gallery - assumed 'gallery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/66/149166/isabelle.dosfamily.com/public_html/wp-content/themes/imbalance/js/photo-galleria/photo-galleria.php on line 195 Isabellestipendiet 2012 Isabelle mcallisters stipendium för hantverkare som är kvinnor | Isabelle McAllister

ISABELLESTIPENDIET 2012

Emelie Lindeberg som har den egna firman Snikk  vann Isabellestipendiet 2012.

Ladda ner högupplösta pressbilder på Emelie genom att klicka här. 

Jury: Sofia Embrén/Rättviseförmedlingen, Jessica Löfström/Expandera Mera, Anders “Arga Snickaren”  Öfvergård och Isabelle Mcallister.

STORT TACK:

Sponsorer: Hem&Villa, Expandera Mera, Fristad Kansas och Beckers

Partner Rättviseförmedlingen!

Artwork: Åsa Hammarström

 

Se oss på nyhetsmorgon i fyran med Lelle Modig

Lennart%20Modig%20tittar%20in%20i%20barnrummet%20under%20Hem%20och%20villa-m%C3%A4ssan

Lyssna på mig och Emelie i radio, när vi är gäster hos SR Metropol torsdagen den 11 oktober 2012 tillsammans med Dejan Cokorilo och Gurgin.

 

It’s time again for Isabellestipendiet!
Last year I started a scholarship for female artisans – you can read more about it here.
Since it’s open for Swedish women only I will continue this post in Swedish.

Isabellestipendiet 2012

För att uppmuntra fler kvinnor att bli hantverkare och för att sporra dem som redan är i branschen samt förhoppnings genom detta arbeta för att byggbranschen ska bli mer jämlik så startade jag förra året Isabellestipendiet.

Den är öppen för alla kvinnor som är hantverkare och man kan nominera sig själv eller någon annan genom att skriva på kommentarsfältet på Rättviseförmedlingens sida på Facebook eller mejla direkt till isabellestipendiet(at)gmail.com

Nomineringsperioden är fram till den 25 september 2012.

Förutom ära, uppmärksamhet så får stipendiaten 20 000 kronor som kan användas till valfritt ändamål!
Priset delas ut på Hem & Villamässan i stockholm den 11 oktober. Förra året så sökte över 150 kvinnor och vinnaren blev Sara May Kahl.

Jag har också startat en grupp på Facebook – Hantverkargruppen för kvinnor. Det är ett forum där man om man vill kan utbyta erfarenheter men det finns också en kontaktlista till kvinnor med olika hantverksyrken. Gruppen och listan är öppen för alla.

För att göra detta stipendie möjlig så samarbetar jag med Rättviseförmedlingen somjag tycker är fantastiska!
Rättviseförmedlingen bygger sedan starten 2010 en modern folkrörelse. Idag samarbetar över 34 000 personer på Facebook för att hjälpa projekt, organisationer och medier att hitta “osynlig” kompetens. Rättviseförmedlingens arbete går ut på att – med hjälp av efterlysningar och tips – ta konkreta och konstruktiva steg för att korrigera skevheter som bygger på stereotypa föreställningar om bland annat kön, ursprung och fysiska förutsättningar.

Stipendiet sponsras av näringslivet. I år så backas vi upp av Hem & Villa, Expandera Mera, Fristad Kansas och Beckers – tusen tack för det! Allt eventuellt överskott från sponsorintäkter kommer att gå oavkortat till Rättviseförmedlingens verksamhet så att dem kan fortsätta att samla in tips och efterlysningar i strävan efter en rättvis representation i ett jämlikt samhälle.

Så nominera gärna någon ni känner – sprid detta på Facebook eller i era bloggar – det vore toppen!
TACK och lycka till!!

xxx

Isabelle

Foto av Martin Stenmark