Inredning för Movehome Labs

2_webb

Hösten har varit fylld med så roliga jobbgrejer men det tar ju oftast ett tag innan jag får snacka om dem. Det här var också spännande. Movehome som är en del av Trivselhus, har skapat ett Lab så att de måste vara lite på tå. Tänka i nya banor. De har jobbat med folk utifrån så som arkitekterna från Urban Design samt mig som inredare. Sen har de också släppt en trendrapport om framtidens boende som jag skrev om för ett tag sedan och som ni kan läsa här.

1_webb

Huset är en ball låda där arkitekterna har tänkt mycket på vad folk behöver ock säger sig sakna. Till exempel finns det en massa plats för dold förvaring som redan är inbyggd i huset. Hela den blå korridoren är fylld samt köket. OCkså kul att de har ritat in en liten sitt/arbetsplats dör med ett litet fönster in mot köket. Huset har också små add ons. Delar som man kan välja till men som är inritade för att boendet och inredningen kan bli extra dynamiskt och optimal! Dessa add ons är den stora rumsavdelande bokhyllan mellan kök och häng-ytan som ni ser ovan. Och den är gjord av grå Valchromat (genomfärgad mdf – något som vi kommer få se mycket mer av snart tror jag), en annan add on är den långa platsbyggda soffan i Plywood med förvaring under samt den lilla glasnischen i hallen.

3_webb

Huset är inte byggt än så vi har inrett allt i datorn. Färgerna på väggar, tak och fasta möbler samt det gråsvarta Terazzogolvet är valda av arkitekterna. Ska bli spännande att se allt när huset blir byggt på riktigt nästa år!

4_webb
Vi utgick efter en fiktiv familj. Ett par med två små barn som köpt sitt första hus. Hur vill dem leva och bo? Såklart så är det lätt att drömma sig bort så fort man säger ordet framtid men det kanske inte är svävande stolar som kommer komma snart… Tanken här är väl mer modern tanke om hur man vill bo och leva. Att ha mer tid att umgås, att göra det lättare för alla att få plats i hela hemmet och till exempel titta på flöden i hur man lever och samhällsidéer. Tanken är boendet är socialt. Att barnen är närvarande och att det finns flera krypin för både barn och vuxna där man kan hänga tillsammans med också dra sig tillbaka om man så vill.

5_webb

Jag älskar nog bäst den här nischen i hallen som man kan inreda lite som man vill. Vi gjorde även en variant med en madrass och stora kuddar. Ett skönt ställe att bara hänga på! Men den här varianten som ett litet växthus skulle ju också vara fint!

I filmen ovan så kan ni ta er en titt.

Movehome Labs hemsida hittar ni här om ni vill veta mer!

xxx
Isabelle